Bader Riesling La Methode Rurale 2016
Německý rieslingový sekt vyrobený pravděpodobně nejstarší metodou výroby šumivých vín. Výroba je velmi podobná dnes tak populárním pet-natům. Neúplně prokvašený mošt se rovnou lahvuje a zbytek fermentace proběhne v lahvi, kde zůstanou i jemné kaly. Neprobíhá žádný odstřel, dosáž ani sekundární fermentace. Víno je úplně suché, což umocňuje už tak vyšší rieslingovou kyselinu. Nádherně svěží a ovocitý sekt s aroma jablek, meruněk čerstvého pečiva a kvasnic s velmi jemnou perlinkou. Ideální jako aperitiv a nebo jen tak ;-)
Kategorie: | Vína |
---|---|
01 Druh vína: | Šumivé |
02 Země: | Německo |
03 Obsah cukru: | Suché |
04 Chuť: | Ovocné, Svěží, Lehké |
05 Víno & jídlo: | Sushi, Mořské plody |
06 K příležitosti: | První rande, Výročí, Romantický večer |
08 Obsah alkoholu: | Víno s běžným obsahem alkoholu |
09 Odrůda: | Ryzlink Rýnský |
10 Vinařství: | Bäder |
11 Ročník: | 2016 |
12 Objem: | 0,75 l |
13 Certifikace: | Bio, Vegan |
14 Naturální víno: | Ne |
11 Obsah alkoholu: | 12 % |
10 Zbytkový cukr: | 0 g/l |
09 Kyseliny: | Vyšší kyselina |
08 Potenciál k archivaci: | Určitě ano. |
07 Viniční trať: | Vinice v okolí Flonheimu. |
06 Vinařská oblast: | Rheinhessen |
05 Odrůda: | Riesling |
04 Zrání: | Na lahvi |
03 Víno & jídlo: | Ideální aperitiv. Za nás se bubliny hodí skoro ke všemu, ale nejlépe k lehkým předkrmům, tapaskám, sushi nebo čerstvým mořským plodům. |
02 Chuť vína: | Kompletně suchý sekt s vyšší kyselinou. Aroma jablek, meruněk, čerstvého pečiva a kvasinek. Jemné perlení a dlouhá dochuť. |
01 Obsah cukru: | Suché |
Položka byla vyprodána… |