Fidora Amarone della Valpolicella 2012

mira_sklenicka_alt

Amarone se dělá speciální starou metodou "appassimento". Hrozny jsou přirozeně sušené po dobu 3-4 měsíců, během této doby ztratí až 50% objemu. Během ledna jsou hrozny lisovány metodou "pigiatura" a následuje měsíc fermantace. Zraje minimálně 42 měsíců ve francouzském barikovém sudu a na závěr po dobu jednoho roku zraje v lahvi. Tento dlouhý a náročný proces zajišťuje excelentní víno vysoké kvality. My máme rádi jako sladkou tečku na závěr místo dortu. :-)

Můžeme doručit do:
27.11.2020
Skladem (> 5 ks)
Kód: ITA181
1 250 Kč
Kategorie: Vína
01 Druh vína: Červené
02 Země: Itálie
03 Obsah cukru: Suché
04 Chuť: Ovocné, Kořeněné, Plné
05 Víno & jídlo: Hovězí, Zvěřina, Kravský sýr
06 K příležitosti: Poslední splátka hypotéky, Povýšení v práci, Výročí, Romantický večer
07 Zrání vína: Sud
08 Obsah alkoholu: Víno s běžným obsahem alkoholu
09 Odrůda: Corvina, Corvinone, Rondinella
10 Vinařství: Fidora
11 Ročník: 2012
12 Objem: 0,75 l
13 Certifikace: Bio
14 Naturální víno: Ne
11 Obsah alkoholu: 16 %
10 Zbytkový cukr:
09 Kyseliny:
08 Potenciál k archivaci: Ano, 20 let.
07 Viniční trať: Valpolicella
06 Vinařská oblast: Veneto
05 Odrůda: 65% Corvina, 25% Corvinone, 10% Rondinella
04 Zrání: Francouzský barrique.
03 Víno & jídlo: K silným omáčkám, červeným masům a vyzrálým sýrům.
02 Chuť vína: Zralé švestky, sušené ovoce a nádech koření. Doporučujeme otevřít několik hodin před konzumací a ideálně dekantovat, servírujte při teplotě 16-18°C.
01 Obsah cukru: Suché

Popis produktu není dostupný

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: