Frantoio - Tradiční sušená rajčata v olivovém oleji, česneku a bylinkách 300 gr
Sušená rajčata v tradiční receptuře s extra panenským olivovým olejem, česnekem a aromatickými bylinkami.
Klima Ligurie je ideální pro pěstování a sklizeň nejlepších rajčat, cuket, lilků, artyčoků a paprik. To je důvod, proč na naši stolech Itálie nikdy nechybí zelenina, čerstvá v sezóně a naložená v oleji v době, když země odpočívá. I dnes se veškerá zelenina Frantoio Bianco umisťuje ručně do sklenic, přidává se extra panenský olivový olej, aromatické bylinky a trocha česneku a po pasterizaci, která zaručuje bezpečný produkt, je připravena k pochutnání po celý rok.
Sušená rajčata 63%, extra panenský olivový olej, sůl, aromatické bylinky, česnek. Mohou obsahovat siřičitany.
Nutriční hodnoty na 100g
Energetická hodnota 739 kj / 177 kcal
Lipidy 9,3 g (z toho nasycené 1,6 g)
Sacharidy 16 g (z toho cukry 9,1 g)
Bílkoviny 4,2 g
Sůl 5,4 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Delikatesy |
---|---|
Země: | Itálie |
Objem: | 300 gr |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Rodinná farma Frantoio Bianco je skutečným průkopníkem v kategorii tradičních ligurských potravin. Nejdříve začali v 80. letech k výrobě extra panenského olivového oleje a oliv unikátní místní odrůdy Taggiasca přidávat další produkty jako Pesto alla Genovese, olivové tapenády či sušená rajčata v ligurském stylu. To, co se v té době zdálo jako riskantní nový produkt, se nakonec stalo úspěšným artiklem a dnes rodina tyto tradiční ligurské speciality vyváží do více než 25 zemí. V průběhu nadcházejících let pak navázali dalšími výrobky postavenými na receptech založených na tradicích ligurské kultury.
Frantoio Bianco patří mezi nejlépe hodnocené rodinné farmy v Itálii a jejich produkty pravidelně získávají nejvyšší ocenění na gurmánských soutěžích a festivalech. Kromě špičkových olivových olejů a delikátních oliv doporučujeme ochutnat i další produkty, jejichž nabídku pravidelně měníme jak podle našich chutí, tak podle dostupnosti jednotlivých artiklů. V žádném případě totiž nejde o masovou výrobu ale o poctivé zpracovávání kvalitních produktů pocházejících především z vlastních či léta prověřených zdrojů menších farmářů.