Gruber Gruner Veltliner Roschitz Weinviertel DAC 2019

mira_sklenicka_alt

Klasický Veltlín z vyhlášené oblasti Weinviertel. Kořenitý, čistý a pořádně freshový. V chuti jde pěkně jablek, grepu, tropického ovoce nebo medu. Na konci ti dodá pořádnou dávku veltlínovské kořenitosti. A to chceš.

Můžeme doručit do:
27.11.2020
Skladem (> 5 ks)
Kód: RA175
225 Kč
Kategorie: Vína
01 Druh vína: Bílé
02 Země: Rakousko
03 Obsah cukru: Suché
04 Chuť: Kořeněné, Svěží, Chlastací
05 Víno & jídlo: Drůbeží, Ryby, Mořské plody
06 K příležitosti: Párty, Na léto
07 Zrání vína: Nerezový tank
08 Obsah alkoholu: Víno s běžným obsahem alkoholu
09 Odrůda: Veltlínské zelené
10 Vinařství: Gruber Röschitz
11 Ročník: 2019
12 Objem: 0,75 l
13 Certifikace: Bio
14 Naturální víno: Ne
11 Obsah alkoholu: 12,5 %
10 Zbytkový cukr: 2,6 g/l
09 Kyseliny: 5 g/l
08 Potenciál k archivaci: Není na co čekat. Ideální vypít hned.
07 Viniční trať: Vinice v okolí Röschitzu
06 Vinařská oblast: Weinviertel
05 Odrůda: Veltlínské zelené
04 Zrání: Nerezové tanky
03 Víno & jídlo: Klasika - bílé maso, ryby, krémové polévky, grilovaná zelenina ... vše může být lehce kořeněné.
02 Chuť vína: Čistý svěží kořenitý veltlín z weinviertelu. Citrusy a koření ve vůni. V chuti zase zelená jablka, grep, tropické ovoce a med.
01 Obsah cukru: Suché

Popis produktu není dostupný

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

guber

Vinařská rodina Gruberů hospodaří na vinicích v okolí městečka Röschnitz již několik generací. Od roku 2013 veškeré činnosti převzali po rodičích tři mladí sourozenci Maria, Ewald a Christian. S podporou a zkušenostmi svých rodičů a prarodičů posunují vinařství přírodním směrem. Na vinici i ve sklepě šetrně implementují biodynamické prvky tak, aby se ve vínech projevila z jejich pohledu nejcennější surovina - půda okolí Röschitz. Jejich hrozny dozrávají dříve, produkují méně cukru a alkoholu a potřebují jen malé množství síry. Delší macerace hroznů a spontánní kvašení ve velkých dřevěných sudech či nerezu charakterizuje jejich vína, která jsou přímočará, čerstvá a svěží, s příjemnou ovocnou kyselinkou a velmi dobrou pitelností.