Gruber Riesling Roschitz 2019

mira_sklenicka_alt

Nápaditý Riesling na každodenní popíjení od Grůberovic sourozenců. Dělaný v souladu s bio režimem. Ruční sběr, minimální zásah vinaře, aby vynikla sama odrůda. Zrálo v nerezovém tanku a bylo tři měsíce na jemných kalech. Kromě toho, že se skvěle pije, díky příšerkám na etiketě zaujme na první dobrou.

Můžeme doručit do:
30.11.2020
Skladem (> 5 ks)
Kód: RA176
270 Kč
Kategorie: Vína
01 Druh vína: Bílé
02 Země: Rakousko
03 Obsah cukru: Suché
04 Chuť: Ovocné, Svěží, Středně plné
05 Víno & jídlo: Drůbeží, Ryby, Saláty, Mořské plody
06 K příležitosti: Párty, Na léto
07 Zrání vína: Nerezový tank
08 Obsah alkoholu: Víno s běžným obsahem alkoholu
09 Odrůda: Ryzlink Rýnský
10 Vinařství: Gruber Röschitz
11 Ročník: 2019
12 Objem: 0,75 l
13 Certifikace: Bio
14 Naturální víno: Ne
11 Obsah alkoholu: 12,5 %
10 Zbytkový cukr: 3,3 g/l
09 Kyselliy: 7,4 g/l
08 Potenciál k archivaci: Tohle víno chceš hned otevřít a vypít.
07 Viniční trať: vinice v okolí Röschitzu
06 Vinařská oblast: Weinviertel
05 Odrůda: Riesling
04 Zrání: Nerezové tanky
03 Víno & jídlo: Ideální k rybě, mořským plodům nebo drůbežímu masu. Spíše lehčí úprava s čerstvou zeleninou nebo ovocem. Hodí se i ke krémovým polévkám nebo salátům.
02 Chuť vína: Svěží ovocná kyselinka, středně plné. Aroma broskví a citrusů, v dochuti až medové tóny.
01 Obsah cukru: Suché

Popis produktu není dostupný

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

guber

Vinařská rodina Gruberů hospodaří na vinicích v okolí městečka Röschnitz již několik generací. Od roku 2013 veškeré činnosti převzali po rodičích tři mladí sourozenci Maria, Ewald a Christian. S podporou a zkušenostmi svých rodičů a prarodičů posunují vinařství přírodním směrem. Na vinici i ve sklepě šetrně implementují biodynamické prvky tak, aby se ve vínech projevila z jejich pohledu nejcennější surovina - půda okolí Röschitz. Jejich hrozny dozrávají dříve, produkují méně cukru a alkoholu a potřebují jen malé množství síry. Delší macerace hroznů a spontánní kvašení ve velkých dřevěných sudech či nerezu charakterizuje jejich vína, která jsou přímočará, čerstvá a svěží, s příjemnou ovocnou kyselinkou a velmi dobrou pitelností.