Gruber Riesling Roschitz 2019
Nápaditý Riesling na každodenní popíjení od Grůberovic sourozenců. Dělaný v souladu s bio režimem. Ruční sběr, minimální zásah vinaře, aby vynikla sama odrůda. Zrálo v nerezovém tanku a bylo tři měsíce na jemných kalech. Kromě toho, že se skvěle pije, díky příšerkám na etiketě zaujme na první dobrou.
Kategorie: | Vína |
---|---|
01 Druh vína: | Bílé |
02 Země: | Rakousko |
03 Obsah cukru: | Suché |
04 Chuť: | Ovocné, Svěží, Středně plné |
05 Víno & jídlo: | Drůbeží, Ryby, Saláty, Mořské plody |
06 K příležitosti: | Párty, Na léto |
07 Zrání vína: | Nerezový tank |
08 Obsah alkoholu: | Víno s běžným obsahem alkoholu |
09 Odrůda: | Ryzlink Rýnský |
10 Vinařství: | Gruber Röschitz |
11 Ročník: | 2019 |
12 Objem: | 0,75 l |
13 Certifikace: | Bio |
14 Naturální víno: | Ne |
11 Obsah alkoholu: | 12,5 % |
10 Zbytkový cukr: | 3,3 g/l |
09 Kyselliy: | 7,4 g/l |
08 Potenciál k archivaci: | Tohle víno chceš hned otevřít a vypít. |
07 Viniční trať: | vinice v okolí Röschitzu |
06 Vinařská oblast: | Weinviertel |
05 Odrůda: | Riesling |
04 Zrání: | Nerezové tanky |
03 Víno & jídlo: | Ideální k rybě, mořským plodům nebo drůbežímu masu. Spíše lehčí úprava s čerstvou zeleninou nebo ovocem. Hodí se i ke krémovým polévkám nebo salátům. |
02 Chuť vína: | Svěží ovocná kyselinka, středně plné. Aroma broskví a citrusů, v dochuti až medové tóny. |
01 Obsah cukru: | Suché |
Popis produktu není dostupný
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařská rodina Gruberů hospodaří na vinicích v okolí městečka Röschnitz již několik generací. Od roku 2013 veškeré činnosti převzali po rodičích tři mladí sourozenci Maria, Ewald a Christian. S podporou a zkušenostmi svých rodičů a prarodičů posunují vinařství přírodním směrem. Na vinici i ve sklepě šetrně implementují biodynamické prvky tak, aby se ve vínech projevila z jejich pohledu nejcennější surovina - půda okolí Röschitz. Jejich hrozny dozrávají dříve, produkují méně cukru a alkoholu a potřebují jen malé množství síry. Delší macerace hroznů a spontánní kvašení ve velkých dřevěných sudech či nerezu charakterizuje jejich vína, která jsou přímočará, čerstvá a svěží, s příjemnou ovocnou kyselinkou a velmi dobrou pitelností.