Nestarec - Umami 2019

Slovy vinaře:

Některé věci vznikají za ideálních podmínek, některé věci vzniknou čistě náhodou a některé věci vznikají z potřeby. UMAMI je ten poslední případ. Mám rád jídlo. Mám rád věci kolem jídla. Mluvení o jídle. Vlastně o něm asi mluvím víc než o víně. Víno je ale vlastně jídlo, takže všechno v pořádku. Každopádně – miluju asijský jídlo. A k němu výrazné, aromatické víno. Jeden z takových těch pairingů, co tě vystřelí a pomůže ti pochopit, že někdy se 1+1 prostě fakt rovná 3 a proč víno a jídlo patří k sobě jako párek a kremžská hořčice. (Sorry, team kečup.) Proto jsem si stvořil svoje UMAMI.

Ročník 2019 je čistý Tramín z trati Achtele v Bilovicích. Historická sprašová poloha tvoří přírodní amfiteátr, což přirozeně vede k menšímu proudění vzduchu a sklonu k botrytidě v níže položené části vinice, zatímco horní část zraje pomaleji. Tento kontrast se snažíme uchovat v samotném víně – výsledkem je nečekaná harmonie opulence a rázné kyseliny, která neustále vybízí k opakovanému zkoumání.

Obsahuje oxid siřičitý

Země původu Česká republika

Plněno v: Milan Nestarec, Velké Bílovice

Dostupnost Skladem (>10 ks)
Můžeme doručit do:
23.4.2024
Možnosti doručení
570 Kč
Nestarec - Umami 2019

Popis produktu není dostupný

Doplňkové parametry

Kategorie: Moravská vína
? Obsah cukru: Suché
Druh vína: Bílé
Země: Česká republika
Vinařská oblast: Morava
Zrání vína: Dřevěný sud
Obsah alkoholu: 13%obj.
Vinařství: Milan Nestarec
Odrůda: Ryzlink rýnský, Tramín červený
Naturální víno: Ano
Ročník: 2019
Objem: 0,75l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Milan Nestarec

Milan Nestarec - Velké Bílovice, podoblast Velkopavlovická 

Danger, Vidličky a nože, Běl, Bum bum cha. To jsou slova, která se týkají mladého a úspěšného vinaře z Moravského Žižkova. Milan Nestarec je jedním z nejviditelnějších propagátorů a výrobců naturálních vín. "Víno z hroznů, nic víc." Jeho vína jsou přátelská, veselá, některá jasná, lehká, pitelná jen tak, prostě přímá. Jiná zase složitjší, strukturovaná, ta, u kterých vás bude bavit si s nimi hrát, dopřát jim čas a poznávat je. U všech platí, že patří také k jídlu. Milan pěstuje révu na 8 hektarech, o které pečuje v souladu s přírodou, ale nálepce bio se prý vyhýbá, protože vše, co dělá plyne z jeho přirozeného respektu a přesvědčení, že přírodu je třeba ctít a být, žít a pracovat s ní v souladu.