Nestarec - Umami 2018
Uber Mega Aromatic Master of Indulgence. I just made him up. UMAMI znamená ve volném japonském překladu něco jako chutné, delikátní. Milan neví jestli to přeložil správně - každopádně to správně vytvořil!
Slovy vinaře:
V roce 2018 jsem začal dělat White Labels trochu jinak, jako field-blendy z jedné vinice (nebo maximálně dvou sousedících), z našich top poloh a nejstarších keřů. Maximum potenciálu ke zrání a genia loci, minimum macerace na slupkách, která by zastírala charakter. V tomto případě je to naše vinice Slovenské, kde společně rostou Tramín a Riesling. Za tuto kombinaci vděčím svému otci: měl v nose, když podsazoval vinici Slovenské, a tak se tam neplánovaně ocitly vedle sebe. Vlastně ale starý fígl, tak se to dělalo vždycky. (Ta kombinace odrůd, ne sázet pod parou. I když...) Kvašeno spontánně, obvykle ve starých sudech větších objemů z lokálního dubu nebo akátu, kde leží na hrubých kvasnicích něco kolem dvou let. Nečiřeno, nefiltrovano, nula přidané síry. Normálně prostě.
Obsahuje oxid siřičitý
Země původu Česká republika
Plněno v: Milan Nestarec, Velké Bílovice
Kategorie: | Vína |
---|---|
01 Obsah cukru: | Suché |
02 Druh vína: | Bílé |
03 Země: | Česká republika |
04 Vinařská oblast: | Morava |
05 Zrání vína: | Dřevěný sud |
06 Obsah alkoholu: | Víno s běžným obsahem alkoholu |
07 Odrůda: | Ryzlink Rýnský, Tramín Červený |
08 Vinařství: | Milan Nestarec (více info zde) |
09 Ročník: | 2018 |
10 Objem: | 0,75 l |
12 Chuť: | Svěží, Chlastací, Herbální |
13 Víno & jídlo: | Ryby, Sushi, Mořské plody |
14 K příležitosti: | Párty, Na léto |
14 Naturální víno: | Ano |
11 Obsah alkoholu: | 13% obj. |
10 Zbytkový cukr: | |
09 Kyseliny: | |
08 Potenciál k archivaci: | |
07 Viniční trať: | |
06 Vinařská oblast: | |
05 Odrůda: | |
04 Zrání: | |
03 Víno & jídlo: | |
02 Chuť vína: | |
01 Obsah cukru: |
Popis produktu není dostupný
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Milan Nestarec, Velké Bílovice, podoblast Velkopavlovická
Danger, Vidličky a nože, Běl, Bum bum cha. To jsou slova, která se týkají mladého a úspěšného vinaře z Moravského Žižkova. Milan Nestarec je jedním z nejviditelnějších propagátorů a výrobců naturálních vín. "Víno z hroznů, nic víc." Jeho vína jsou přátelská, veselá, některá jasná, lehká, pitelná jen tak, prostě přímá. Jiná zase složitjší, strukturovaná, ta, u kterých vás bude bavit si s nimi hrát, dopřát jim čas a poznávat je. U všech platí, že patří také k jídlu. Milan pěstuje révu na 8 hektarech, o které pečuje v souladu s přírodou, ale nálepce bio se prý vyhýbá, protože vše, co dělá plyne z jeho přirozeného respektu a přesvědčení, že přírodu je třeba ctít a být, žít a pracovat s ní v souladu.