Picamelot - Jeanne Thomas blanc 2014

mira_sklenicka_alt

Jeden z nejvíce považovaných elegantních burgundských cremantů vůbec (zlatá medaile 2020 Bettane & Desseauve).Hrozny pro výrobu Cuvée Jeanne Thomas pocházejí z rodinných parcel oblastí Côte Chalonnaise, Côte de Beaune a Côte de Nuits. a jsou v pneumatickém lisu jen lehce namáčknuty. Tím se získá velmi kvalitní mošt, kterému se říká Tête de Cuvée. Zásada zní: ze 150 kg hroznů je vylisováno max. 75 litrů moštu. Vylisovaný mošt se následně přesune do inoxových kádí, kde dalších 24 hodin dochází k přirozenému usazení kalů za studena. Po odkalení přichází na řadu alkoholická fermentace, přičemž 70% vinifikace pokračuje v těchto nerezových tancích a zbylých 30% moštu se k vinifikaci přečerpá do starších dubových sudů. Po ukončení fermentace jsou vína smíchána a výsledné cuvée je naplněno do láhví. Pak přichází na řadu druhotné kvašení, během nějž se tiché víno promění ve víno šumivé. Následuje minimálně 18 měsíční ležení na kalech. Poté je odstřeleno, dolito expedičním likérem, definitivně uzavřeno korkem a zajištěno drátěným košíčkem. Na zadní etiketě naleznete přesné datum dogorzáže - víno se doporučuje otevřít minimálně šest měsíců po tomto datu. 

 

Můžeme doručit do:
2.11.2021
Skladem (> 5 ks)
Kód: CRCA012
510 Kč
Kategorie: Vína
01 Obsah cukru: Suché
02 Druh vína: Šumivé
03 Země: Francie
04 Vinařská oblast: Burgundsko
05 Zrání vína: Dřevěný sud, Nerezový tank
06 Obsah alkoholu: Víno s běžným obsahem alkoholu
07 Odrůda: Aligoté, Chardonnay
08 Vinařství: Louis Picamelot
09 Ročník: 2014
10 Objem: 0,75 l
12 Chuť: Svěží, Elegantní, Herbální
13 Víno & jídlo: Ryby, Sushi, Mořské plody
14 K příležitosti: Povýšení v práci, Zasnoubení, Výročí
14 Naturální víno: Ne
11 Obsah alkoholu: 12 %
10 Zbytkový cukr:
09 Kyseliny:
08 Potenciál k archivaci:
07 Viniční trať:
06 Vinařská oblast:
05 Odrůda:
04 Zrání:
03 Víno & jídlo:
02 Chuť vína:
01 Obsah cukru:

Popis produktu není dostupný

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: