Réva Nebbiolo d'Alba 2018
Nebbia znamená v překladu mlha. Nebbiolo je tedy odůda, která se pěstuje na piemontských vinicích, která jsou většinu času v husté mlze. To se promítá i do chuti vína. První doušek se může zdát nepřístupný až chladný, obzvláště u mladších ročníků. Pokud víno necháte nadechnout nebo ho prostě necháte pár let být, pak se ukáže v celé své kráse a do popředí jde chuť tmavého ovoce, kakaa, kůže, lanýžů.
Kategorie: | Vína |
---|---|
01 Druh vína: | Červené |
02 Země: | Itálie |
03 Obsah cukru: | Suché |
04 Chuť: | Ovocné, Plné, Vyšší tříslovina |
05 Víno & jídlo: | Hovězí, Zvěřina, Houby |
06 K příležitosti: | Povýšení v práci, Výročí |
07 Zrání vína: | Sud |
08 Obsah alkoholu: | Víno s běžným obsahem alkoholu |
09 Odrůda: | Nebbiolo |
10 Vinařství: | Réva Monforte |
11 Ročník: | 2018 |
12 Objem: | 0,75 l |
13 Certifikace: | Naturální bez certifikace |
14 Naturální víno: | Ano |
11 Obsah alkoholu: | 14 % |
10 Zbytkový cukr: | Není přítomen. |
09 Kyseliny: | Vyšší kyselina, která značí dobrý potenciál k archivaci na dlouhá léta. |
08 Potenciál k archivaci: | Anooo, tohle je držák minimálně na 15 let. |
07 Viniční trať: | San Sebastiano v Monforte d'Alba |
06 Vinařská oblast: | Piemonte |
05 Odrůda: | Nebbiolo |
04 Zrání: | Vinifikace - spontánní kvašení v nádržích z nerezové oceli po dobu 17 dnů. 80% malolaktické kvašení ve velkých rakouských dubových sudech a zbývajících 20% v použitých barikových sudech. 12 měsíců v rakouském dubu s následným plněním do lahví v listopadu. |
03 Víno & jídlo: | Hovězí, telecí, zvěřina, cokoliv na lanýžích a další piemontské speciality. |
02 Chuť vína: | Plná chuť z počátku tvrdá a chladná, vyšší kyselina i třísloviny. S časem se rozvine krásný ovocný profil borůvek, třešní, jahod. Kakao a pro tuto odrůdu typickou zemitost a lanýže. |
01 Obsah cukru: | Bez cukru. |