Recaredo - Serral del Vell 2018
Recaredo - Serral del Vell 2018 je biodynamické šumivé víno z oblasti Corpinnat v Penedés ve Španělsku, vyráběné vinařstvím Recaredo z vinic označených jako Paraje Calificado. Jedná se o cuvée z 85% odrůdy Xarel·lo a 15% Macabeo bez přidaného cukru (Brut Nature).
Vůně je intenzivně balsamická s tóny bílého ovoce, fenyklu, lékořice a anýzu, doplněná jemnými nuancemi opečených mandlí a brioche. V chuti je silné, komplexní, s křupavou kyselinkou, minerálními a slanými tóny, které se prolínají s ovocnými a kořenitými vrstvami. Víno je elegantní, dlouhotrvající a výborně vyvážené, ideální pro delší archivaci.
Popis produktu není dostupný
Doplňkové parametry
Kategorie: | E-shop |
---|---|
EAN: | 8437001003501 |
Barva vína: | bílé |
Odrůda: | Cuvée |
Vinařství: | Recaredo |
? Obsah cukru: | Brut Nature |
Země: | Španělsko |
Šumivá vína podle původu: | Corpinnat |
Vinařská oblast: | Corpinnat |
Víno vyrobeno v: | Kombinace |
Obsah alkoholu: | 11,5 % |
Ročník: | 2018 |
Objem: | 0,75 l |
Certifikace: | Bio |
Filozofie výroby: | biodynamické a organické víno |
Metoda výroby šumivého vína: | tradiční metoda |
Alergen: | Obsahuje siřičitany |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Recaredo - Penedés
Recaredo je původním a zakládajícím členem sdružení AVEC (založeno r. 2017) sdružující výrobce Corpinnatu. Rodinné biodynamické vinařství, které pod značkou Recaredo produkuje výhradně šumivá vína Corpinnat. Specializují se na dlouhé zrání na kvasnicích pod přírodní korkovou zátkou a nulové dosáže (Brut Nature). Vína nechávají zrát minimálně 30 měsíců ale u některých až 15 let! V roce 2010 získalo jako první vinařství regionu biodynamickou certifikaci Demeter. Letos oslavili své 98. výročí od založení!
Označení Corpinnat vzniklo z frustrace těch nejlepších producentů Cavy, kterým se nelíbilo jakým směrem se produkce Cavy ubírá. Založili tak sdružení výrobců Corpinnatu (AVEC) a postupně opustili apelaci DO Cava. Mají poměrně přísná pravidla a soustředí se na lokální autochtonní odrůdy Xarel-lo, Macabeo a Parellada. Corpinnat musí zrát minimálně 18 měsíců na kalech a vinifikace musí probíhat výhradně v prostorách konkrétního vinařství. Jde o kvalitnější a dražší segment, jehož cílem je konkurovat Champagne. Dnes je označení Corpinnat chráněnou známkou na úrovni Evropské Unie.