Sternat Lenz
Sternat Lenz
Mladý a talentovaný Herbert po absolvování univerzity nejdříve 10 let pracoval jako enolog v jednom z nejlepších vinařství v regionu Štýrska (Ervin Sabathi) aby se následně vrátil do rodinného vinařství, kde už od dětství pomáhal svému otci. Dnes toto vinařství už plně řídí a dále rozvíjí. Jedním z prvních kroků po jeho návratu byla certifikace celého vinařství do režimu BIO a od ročníku 2022 i získání biodynamické certifikace DEMETER. Herbert miluje naprosto čistá a suchá vína, která dle jeho názoru prezentující nejlépe unikátní terroir Štýrska. S každým vínem si dlouho hraje, používá nejlepší francouzské sudy, krůček po krůčku vytváří dokonalost. Jeho Chardonnay bývá iznačováno za nejlepší Chardonnay Štýrska. I když je vinařství velmi malé, odbdělává necelých 8 hektarů vinic a většinu vín prodá "ze sklepa", přesto najdete herbertova vína v nejlepších štýrských a vídeňských restauracích.