Nestarec - JIL 2019

Slovy vinaře:

Frankovka je něco, co pro mě není lehký. Ani produkovat, ani o tom mluvit. Vychází z mého nitra, mluví tiše, zvažuje každé slovo. Vidím v ní naději a přitom vím, že nedělá můj život snadným. Frankovka mě učí hledat a spolíhat se sám na sebe. Dokáže zastavit čas. Je jako ten nejjemnější parfém: umí rozněžnit, ale přitom stále utíká, musíš se soustředit, abys ho postřehl. Láska na druhý pohled, kroužíte kolem sebe a nevíte, jestli jste si souzení. I proto jsme jich zatím vypustili ven tak málo – až teď.

Pochází ze skvělé harmonické vinice Jung, kterou jsem dlouhodobě sledoval, až se mi ji konečně podařilo koupit. Dva hektary poctivého žižkovského jílu, s jižní orientací a keři kolem 30 let, s velmi nízkým výnosem (20 hl/ha, oproti místně povoleným 100hl).

Není divu, že JIL je tak silná osobnost. Touha a nepoddajnost. Naděje. Splynutí duší. Víno na začátku cesty. Těším se, co mi ta cesta přinese.

Obsahuje oxid siřičitý

Země původu Česká republika

Plněno v: Milan Nestarec, Velké Bílovice

Dostupnost Skladem (10 ks)
Můžeme doručit do:
22.7.2024
Možnosti doručení
720 Kč
Nestarec - JIL 2019

Popis produktu není dostupný

Doplňkové parametry

Kategorie: Moravská vína
? Obsah cukru: Suché
Druh vína: Červené
Země: Česká republika
Vinařská oblast: Morava
Zrání vína: Dřevěný sud
Obsah alkoholu: 13%obj.
Vinařství: Milan Nestarec
Odrůda: Frankovka
Naturální víno: Ano
Ročník: 2019
Objem: 0,75l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Milan Nestarec

Milan Nestarec - Velké Bílovice, podoblast Velkopavlovická 

Danger, Vidličky a nože, Běl, Bum bum cha. To jsou slova, která se týkají mladého a úspěšného vinaře z Moravského Žižkova. Milan Nestarec je jedním z nejviditelnějších propagátorů a výrobců naturálních vín. "Víno z hroznů, nic víc." Jeho vína jsou přátelská, veselá, některá jasná, lehká, pitelná jen tak, prostě přímá. Jiná zase složitjší, strukturovaná, ta, u kterých vás bude bavit si s nimi hrát, dopřát jim čas a poznávat je. U všech platí, že patří také k jídlu. Milan pěstuje révu na 8 hektarech, o které pečuje v souladu s přírodou, ale nálepce bio se prý vyhýbá, protože vše, co dělá plyne z jeho přirozeného respektu a přesvědčení, že přírodu je třeba ctít a být, žít a pracovat s ní v souladu.