Recaredo - Serral del Vell 2017

Serral del Vell 2017 je španělské šumivé víno Corpinnat z vinařské oblasti Penedés. Toto označení vzniklo z frustrace těch nejlepších producentů Cavy, kterým se nelíbilo jakým směrem se produkce Cavy ubírá. Založili tak sdružení výrobců Corpinnatu (AVEC) a postupně opustili apelaci DO Cava. Mají poměrně přísná pravidla a soustředí se na lokální autochtonní odrůdy Xarel-lo, Macabeo a Parellada. Corpinnat musí zrát minimálně 18 měsíců na kalech a vinifikace musí probíhat výhradně v prostorách konkrétního vinařství. Principielně jde o kvalitnější a dražší segment, jehož cílem je konkurovat Champagne. Dnes je označení Corpinnat chráněnou známkou na úrovni Evropské Unie.

Recaredo je původním a zakládajícím členem sdružení AVEC (založeno r. 2017). Rodinné biodynamické vinařství, které pod značkou Recaredo produkuje výhradně šumivá vína Corpinnat. Specializují se na dlouhé zrání na kvasnicích pod přírodní korkovou zátkou a nulové dosáže (Brut Nature). Vína nechávají zrát minimálně 30 měsíců ale u některých až 15 let! V roce 2010 získalo jako první vinařství regionu biodynamickou certifikaci Demeter. Letos oslavili své 98. výročí od založení! 

Serral del Vell 2017 je z 87% Xarel·lo, 13% Macabeu. Hrozny z jedné konkrétní lokality Serral del Vell, která se vyznačuje skoro výhradně vápencovým podložím. Velmi nízké výnosy (26,5hl/ha) víno předurčují k velmi plnému a koncentrovanému projevu místního terroir. Za nás už složitější a komplexní, přesto elegantní sekt od jednoho z top vinařství Španělska. 12/10.

Můžeme doručit do:
31.1.2023
Skladem (>5 ks)
Značka: Recaredo
1 190 Kč
Kategorie: Vína
01 Obsah cukru: Brut Nature
03 Země: Španělsko
04 Vinařská oblast: Corpinnat
05 Zrání vína: Dřevěný sud, Nerezový tank
07 Odrůda: Macabeo, Xarel-lo
08 Vinařství: Celler Credo, Recaredo
09 Ročník: 2017
10 Objem: 0,75 l
11 Certifikace: Bio, Demeter
14 Naturální víno: Ano
11 Obsah alkoholu: 12,5 %
Serral del Vell
Novinka

Popis produktu není dostupný

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: