Charvát - Chardonnay 2023
Charvát - Chardonnay 2023 je suché bílé naturální víno z malého rodinného vinařství Stanislava Charváta, které sídlí v kopcovité oblasti západního výběžku Ždánického lesa v obci Klobouky ve Velkopavlovické vinařské oblasti. Vinice mají stáří 45 až 65 let a jsou obhospodařovány s důrazem na ekologii bez použití herbicidů, systémových postřiků a umělých hnojiv.
Charvát Chardonnay 2023 není čiřeno a je vyráběno s minimálním použitím síry, což zachovává autentický a intenzivní charakter terroiru. V chuti víno nabízí tóny zralých bílých plodů, květin, jemnou minerálnost a příjemnou svěžest, která ho činí elegantním a výrazným bílým vínem z české produkce.
Popis produktu není dostupný
Doplňkové parametry
Kategorie: | E-shop |
---|---|
EAN: | 3832482088309 |
Barva vína: | bílé |
Odrůda: | Chardonnay |
Vinařství: | Charvát |
? Obsah cukru: | Suché |
Země: | Česká republika |
Vinařská oblast: | Morava |
Víno vyrobeno v: | Dřevěný sud |
Obsah alkoholu: | 13,5 % |
Ročník: | 2023 |
Objem: | 0,75 l |
Filozofie výroby: | biodynamické a organické víno |
Alergen: | Obsahuje siřičitany |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Charvát - Velkopavlovická oblast
V Kloboukách u Brna ve Velkopavlovické vinařské oblasti se nachází vinařství Charvát. Rozkládá se v kopcovité oblasti západního výběžku Ždánického lesa a vinicemi o rozloze přibližně 1,5 hektaru se pyšní stářím 45 až 65 let. Ty se nalézají ve dvou viničních tratích, U Větřáku a Pod Plunary.
Standa Charvát se vyhýbá používání herbicidů, systémových postřiků nebo umělých hnojiv. Roční produkce činí zhruba 8000 lahví vína. Ty jsou vyráběny bez přidaných selektovaných kvasinek s minimálním obsahem síry a spontánním kvašením. Fermentace a následné ležení probíhá v dubových nebo akátových sudech a u vybraných červených vín v nerezových tancích.
Vína nejsou čiřena, pouze malá část je před lahvováním hrubě filtrována. Vinařství Charvát tak nabízí výjimečné víno s charakteristickou chutí a aroma, které odráží typickou kvalitu místních hroznů.