Collosorbo - Brunello di Montalcino 2019

Vyhlášené Brunello di Montalcino je vyrobené z hroznů pocházejících z nejlepších viničních poloh a kombinující různé prvky terroir a podloží pro dosažení komplexního projevu vína. Ručně sbírané hrozny odrůdy Sangiovese do malých košíků putují v krátkem čase do sklepa k odstopkování a následné pomalé fermentaci při kontrolované teplotě s částečným sprchování a dlouhou následnou macerací. Víno následně zraje minimálně tři roky v sudech ze slavonského dubu o velikosti 12 - 54 hektolitrů. Víno má intezivní aroma třešní a švestek, doplněné o bylinné a kořeněné tóny. V chuti je plné a dlouhotrvající. I dkyž se dá pít už jako relativně mladé, pár let ve sklepě mu určitě ještě prospěje. Bude skvělým společníkem k hutnějším a delším úpravám hovězího masa, výraznějším masovým ragů či divočině.

Dostupnost Skladem (>10 ks)
Můžeme doručit do:
30.7.2024
Možnosti doručení
1 170 Kč
Collosorbo - Brunello di Montalcino 2019

Popis produktu není dostupný

Doplňkové parametry

Kategorie: Italská vína
? Obsah cukru: Suché
Druh vína: Červené
Země: Itálie
Vinařská oblast: Toskánsko
Zrání vína: Dřevěný sud
Obsah alkoholu: 14,5%obj.
Vinařství: Tenuta Collosorbo
Odrůda: Sangiovese
Naturální víno: Ne
Ročník: 2019
Objem: 0,75l
Certifikace: Bio

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Tenuta Collosorbo - Montalcino, Itálie

Tři ženy se starají o vinařství Tenuta Collosorbo. Giovanna Ciacci a její dvě dcery Laura a Lucia spravují rodinné dědictví vinohradnictví a výroby vína s rodinnou historií od poloviny 19. století. Samotná Tenuta Collosorbo byla založena jako divize rodového hospodářství v roce 1995. Vinařství se nachází v jižní části Montalcina, mezi Sant’Angelo in Colle a Castelnuovo dell’Abate a hosdpodaří na cca 35 hektarech vinic. I když tyto plochy navazují na sebe, najdete zde několik typů terroir - od oblázkových půd dávající vínům plnost a energii, přes vápenitou hlínu doplňující optimální extrakt a kyseliny, po půdy s vysokým obsahem železa, které se odrážejí ve vínech zvyšenou kořenitostí a strukturou. V Tenuta Collosorbo pracují už roky s respektem k přírodě a tradičním postupům práce ve sklepě, včetně certifikace BIO. Jejich vína patří mezi nejlépe hodnocená v regionu a spíše než tučnost a hutnost přinášejí eleganci, jemnost a rafinovanost ve svém projevu. Osttaně přesně takové jsou i ženy, starající se o vinice a výrobu.