Collosorbo - Brunello di Montalcino 2019
Vyhlášené Brunello di Montalcino je vyrobené z hroznů pocházejících z nejlepších viničních poloh a kombinující různé prvky terroir a podloží pro dosažení komplexního projevu vína. Ručně sbírané hrozny odrůdy Sangiovese do malých košíků putují v krátkem čase do sklepa k odstopkování a následné pomalé fermentaci při kontrolované teplotě s částečným sprchování a dlouhou následnou macerací. Víno následně zraje minimálně tři roky v sudech ze slavonského dubu o velikosti 12 - 54 hektolitrů. Víno má intezivní aroma třešní a švestek, doplněné o bylinné a kořeněné tóny. V chuti je plné a dlouhotrvající. I dkyž se dá pít už jako relativně mladé, pár let ve sklepě mu určitě ještě prospěje. Bude skvělým společníkem k hutnějším a delším úpravám hovězího masa, výraznějším masovým ragů či divočině.
Popis produktu není dostupný
Doplňkové parametry
Kategorie: | Italská vína |
---|---|
Druh vína: | Červené |
? Obsah cukru: | Suché |
Země: | Itálie |
Vinařská oblast: | Toskánsko |
Zrání vína: | Dřevěný sud |
Obsah alkoholu: | 14,5%obj. |
Vinařství: | Tenuta Collosorbo |
Odrůda: | Sangiovese |
Naturální víno: | Ne |
Ročník: | 2019 |
Objem: | 0,75l |
Certifikace: | Bio |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Tenuta Collosorbo - Montalcino, Itálie
Tři ženy se starají o vinařství Tenuta Collosorbo. Giovanna Ciacci a její dvě dcery Laura a Lucia spravují rodinné dědictví vinohradnictví a výroby vína s rodinnou historií od poloviny 19. století. Samotná Tenuta Collosorbo byla založena jako divize rodového hospodářství v roce 1995. Vinařství se nachází v jižní části Montalcina, mezi Sant’Angelo in Colle a Castelnuovo dell’Abate a hosdpodaří na cca 35 hektarech vinic. I když tyto plochy navazují na sebe, najdete zde několik typů terroir - od oblázkových půd dávající vínům plnost a energii, přes vápenitou hlínu doplňující optimální extrakt a kyseliny, po půdy s vysokým obsahem železa, které se odrážejí ve vínech zvyšenou kořenitostí a strukturou. V Tenuta Collosorbo pracují už roky s respektem k přírodě a tradičním postupům práce ve sklepě, včetně certifikace BIO. Jejich vína patří mezi nejlépe hodnocená v regionu a spíše než tučnost a hutnost přinášejí eleganci, jemnost a rafinovanost ve svém projevu. Osttaně přesně takové jsou i ženy, starající se o vinice a výrobu.