Recaredo - Corpinnat Terrers 2019
Recaredo - Corpinnat Terrers 2019 je šumivé víno z oblasti Corpinnat v Penedés, které je vyrobeno biodynamickým rodinným vinařstvím Recaredo, průkopníkem nových přísných pravidel kvality pro šumivá vína z této oblasti. Víno je cuvée složené z 57% Xarel·lo, 25% Macabeo a 17% Parellada, s minimálním podílem Monastrell.
Víno má krásnou zlatavě slámovou barvu a ve vůni se objevují minerální tóny mokrého vápence spojené s bylinkovým garrigue, bílé ovoce jako zelené jablko a hruška, lehce cítit brioche a opražené mandle. Na patře je suché, svěží a precizní s výraznou kyselinkou a krémovou texturou, která v kombinaci s jemným a vytrvalým perlením vytváří elegantní a komplexní zážitek.
Popis produktu není dostupný
Doplňkové parametry
Kategorie: | Španělská vína |
---|---|
EAN: | 8437001003600 |
Barva vína: | bílé |
? Obsah cukru: | Brut Nature |
Země: | Španělsko |
Odrůda: | Cuvée |
Vinařská oblast: | Corpinnat |
Vinařství: | Recaredo |
Šumivá vína podle původu: | Corpinnat |
Víno vyrobeno v: | Kombinace |
Obsah alkoholu: | 12 % |
Ročník: | 2019 |
Objem: | 0,75 l |
Certifikace: | Bio |
Filozofie výroby: | biodynamické a organické víno |
Metoda výroby šumivého vína: | tradiční metoda |
Alergen: | Obsahuje siřičitany |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Recaredo - Penedés
Recaredo je původním a zakládajícím členem sdružení AVEC (založeno r. 2017) sdružující výrobce Corpinnatu. Rodinné biodynamické vinařství, které pod značkou Recaredo produkuje výhradně šumivá vína Corpinnat. Specializují se na dlouhé zrání na kvasnicích pod přírodní korkovou zátkou a nulové dosáže (Brut Nature). Vína nechávají zrát minimálně 30 měsíců ale u některých až 15 let! V roce 2010 získalo jako první vinařství regionu biodynamickou certifikaci Demeter. Letos oslavili své 98. výročí od založení!
Označení Corpinnat vzniklo z frustrace těch nejlepších producentů Cavy, kterým se nelíbilo jakým směrem se produkce Cavy ubírá. Založili tak sdružení výrobců Corpinnatu (AVEC) a postupně opustili apelaci DO Cava. Mají poměrně přísná pravidla a soustředí se na lokální autochtonní odrůdy Xarel-lo, Macabeo a Parellada. Corpinnat musí zrát minimálně 18 měsíců na kalech a vinifikace musí probíhat výhradně v prostorách konkrétního vinařství. Jde o kvalitnější a dražší segment, jehož cílem je konkurovat Champagne. Dnes je označení Corpinnat chráněnou známkou na úrovni Evropské Unie.