Valenciso - Reserva 2018, Magnum
Valenciso - Reserva 2018, Magnum je prestižní suché červené víno z oblasti Rioja Alta ve Španělsku, vyrobené z odrůdy Tempranillo. Víno pochází z vybraných nízkoprodukčních vinic s jílovito-vápencovou půdou ve vsi Ollauri a okolí. Hrozny jsou ručně sbírané v říjnu 2018 a fermentace proběhla v betonových tancích za použití pouze původních kvasinek.
Barva je hluboká granátová, vůně obsahuje tóny zralých černých bobulí, třešní, lesního ovoce, jemných kořenitých a vanilkových tónů. Chuť je komplexní, elegantní s dobře integrovanými tříslovinami a dlouhou dochutí.
Popis produktu není dostupný
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Španělská vína |
|---|---|
| EAN: | 8437007841626 |
| Barva vína: | červené |
| ? Obsah cukru: | Suché |
| Země: | Španělsko |
| Odrůda: | Tempranillo |
| Vinařská oblast: | Rioja |
| Vinařství: | Valenciso |
| Víno vyrobeno v: | Kombinace |
| Obsah alkoholu: | 14,5 % |
| Ročník: | 2018 |
| Objem: | 1,5 l |
| Filozofie výroby: | tradiční víno |
| Alergen: | Obsahuje siřičitany |
| Položka byla vyprodána… | |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Vinařství Valenciso - Ollauri, Rioja
Vlastní vinařství – to byl dávný sen Luise Valentína a Carmen Enciso. Po 28 letech práce v lokálních vinařstvích spojili to nejlepší z tradiční a moderní Rioji, takže jejich základy jsou nasbíraná kvanta zkušeností, neutichající touha, velká trpělivost, smysl pro detail, respekt k vinicím, láska pro víno a také jejich jména. Vzniklo tak jedinečné butikové vinařství v Rioja Alta – Valenciso. Rozhodli se jít svou vlastní cestou a soustředit téměř celou produkci na jedno víno, Reservu. Jejich odvážný krok se vyplatil a na 22 hektarech tak produkují jedno z nejelegantnějších, stylových a unikátních červených vín z odrůdy Tempranillo. Vinice najdete v oblasti Rioja Alta, zejména v obcích Ollauri, Briones, Haro, Rodezno a Villalba a jsou situovány v nadmořské výšce mezi 480 a 610 metry na jílovito-vápencových půdách, které podporují kyselost a jemnost odrůdy Tempranillo. Od roku 2006 praktikují organické zemědělství, bez použití herbicidů, pesticidů či insekticidů. Při vinifikaci využívají betonové nádrže, které podle nich přispívají k dlouhověkosti vína a zachování jeho svěžesti. Zrání probíhá převážně ve francouzských dubových sudech, přičemž od roku 2011 začali experimentovat i s kavkazským dubem, aby dosáhli modernějšího stylu s méně výrazným vlivem dřeva.
Každý ročník jejich vín je v mezinárodních odborných kruzích tradičně velmi vysoko hodnocen. Jejich velmi limitovaná produkce bílého cuveé White zrajícího právě ve výše zmíněných kavkazských sudech je podle nás jedno z nejlepších bílých vín Rioji vůbec. Ochutnejte, stojí to opravdu za to!
