Charvát - Pinot Blanc 2021
Charvát - Pinot Blanc 2021 je suché bílé víno z malého rodinného vinařství Stanislava Charváta ve Velkopavlovické vinařské oblasti, konkrétně z kopcovité oblasti západního výběžku Ždánického lesa v obci Klobouky. Vinice mají stáří 45 až 65 let a pěstují se bez použití herbicidů, systémových postřiků a umělých hnojiv.
Víno kvasí spontánně bez přidaných selektovaných kvasinek, fermentace probíhá v dubových nebo akátových sudech a část v nerezových tancích, s minimálním použitím síry. Chardonnay je elegantní, s tóny broskví, květin, jemnou minerálností a svěžestí, která odráží terroir oblasti.
Popis produktu není dostupný
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Moravská vína |
|---|---|
| EAN: | 7479614606817 |
| Barva vína: | bílé |
| ? Obsah cukru: | Suché |
| Země: | Česká republika |
| Odrůda: | Pinot Blanc/Rulandské bílé |
| Vinařská oblast: | Morava |
| Vinařství: | Charvát |
| Víno vyrobeno v: | Dřevěný sud |
| Ročník: | 2021 |
| Objem: | 0,75 l |
| Filozofie výroby: | biodynamické a organické víno |
| Alergen: | Obsahuje siřičitany |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Vinařství Charvát - Velkopavlovická oblast
V Kloboukách u Brna ve Velkopavlovické vinařské oblasti se nachází vinařství Charvát. Rozkládá se v kopcovité oblasti západního výběžku Ždánického lesa a vinicemi o rozloze přibližně 1,5 hektaru se pyšní stářím 45 až 65 let. Ty se nalézají ve dvou viničních tratích, U Větřáku a Pod Plunary.
Standa Charvát se vyhýbá používání herbicidů, systémových postřiků nebo umělých hnojiv. Roční produkce činí zhruba 8000 lahví vína. Ty jsou vyráběny bez přidaných selektovaných kvasinek s minimálním obsahem síry a spontánním kvašením. Fermentace a následné ležení probíhá v dubových nebo akátových sudech a u vybraných červených vín v nerezových tancích.
Vína nejsou čiřena, pouze malá část je před lahvováním hrubě filtrována. Vinařství Charvát tak nabízí výjimečné víno s charakteristickou chutí a aroma, které odráží typickou kvalitu místních hroznů.
