🍷 Najděte si to pravé víno mezi adventními BESTSELLERY. My vám na ně s kódem ✨ADVENT25✨ dáme - 25 % slevu!

Recaredo - Corpinnat Terrers 2018, Magnum

Recaredo - Corpinnat Terrers 2018, Magnum je prémiové brut nature šumivé víno z vinařství Recaredo. Víno je vyrobeno tradiční metodou z cuvée odrůd Xarel·lo (57%), Macabeo (25%), Parellada (17%) a Monastrell (1%), s minimálním zráním minimálně 45 měsíců na kvasnicích.

Má světle žlutou barvu se zlatavými odlesky, vůni plnou minerálních tónů, bílého ovoce, květin, kouře a jemných oxidativních stop. Chuť je suchá, elegantní, komplexní s příjemnou kyselinkou, dlouhou perzistencí a výraznými minerálními tóny.

Dostupnost Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do:
9.12.2025
Možnosti doručení
Kód: ESP228
1 990 Kč 1 644,63 Kč bez DPH
Recaredo - Corpinnat Terrers 2018, Magnum

Popis produktu není dostupný

Doplňkové parametry

Kategorie: Španělská vína
EAN: 8437001003242
Odrůda: Cuvée
Barva vína: bílé
Vinařství: Recaredo
Země: Španělsko
? Obsah cukru: Brut Nature
Vinařská oblast: Corpinnat
Šumivá vína podle původu: Corpinnat
Víno vyrobeno v: Kombinace
Obsah alkoholu: 12 %
Ročník: 2018
Objem: 1,5 l
Certifikace: Bio
Filozofie výroby: biodynamické a organické víno
Metoda výroby šumivého vína: tradiční metoda
Alergen: Obsahuje siřičitany

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

recaredo 1

Vinařství Recaredo - Penedés

Recaredo je původním a zakládajícím členem sdružení AVEC (založeno r. 2017) sdružující výrobce Corpinnatu. Rodinné biodynamické vinařství, které pod značkou Recaredo produkuje výhradně šumivá vína Corpinnat. Specializují se na dlouhé zrání na kvasnicích pod přírodní korkovou zátkou a nulové dosáže (Brut Nature). Vína nechávají zrát minimálně 30 měsíců ale u některých až 15 let! V roce 2010 získalo jako první vinařství regionu biodynamickou certifikaci Demeter. Letos oslavili své 98. výročí od založení!

Označení Corpinnat vzniklo z frustrace těch nejlepších producentů Cavy, kterým se nelíbilo jakým směrem se produkce Cavy ubírá. Založili tak sdružení výrobců Corpinnatu (AVEC) a postupně opustili apelaci DO Cava. Mají poměrně přísná pravidla a soustředí se na lokální autochtonní odrůdy Xarel-lo, Macabeo a Parellada. Corpinnat musí zrát minimálně 18 měsíců na kalech a vinifikace musí probíhat výhradně v prostorách konkrétního vinařství. Jde o kvalitnější a dražší segment, jehož cílem je konkurovat Champagne. Dnes je označení Corpinnat chráněnou známkou na úrovni Evropské Unie.