Valenciso - 10 Anos Después Rioja 2014
Valenciso - 10 Anos Después Rioja 2014 je prémiové suché červené víno z oblasti Rioja Alta ve Španělsku, vyrobené z odrůdy Tempranillo. Toto víno je unikátní svou dlouhou dobou zrání, kterou trvalo 10 let před uvedením na trh, což mu propůjčuje hloubku, komplexnost a výjimečnou eleganci.
Víno má intenzivní rubínovou barvu a v aroma se objevují tóny zralých červených i černých plodů, minerální svěžest, jemný dotek kůže a koření. Na patře je plné a hladké, s dokonale integrovanými tříslovinami, dlouhou dochutí a harmonickým prolínáním ovocnosti a kořenitosti.
Popis produktu není dostupný
Doplňkové parametry
| Kategorie: | E-shop |
|---|---|
| Barva vína: | červené |
| ? Obsah cukru: | Suché |
| Země: | Španělsko |
| Odrůda: | Tempranillo |
| Vinařská oblast: | Rioja |
| Vinařství: | Valenciso |
| Víno vyrobeno v: | Dřevěný sud |
| Obsah alkoholu: | 15 % |
| Ročník: | 2014 |
| Objem: | 0,75 l |
| Filozofie výroby: | tradiční víno |
| Alergen: | Obsahuje siřičitany |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Vinařství Valenciso - Ollauri, Rioja
Vlastní vinařství – to byl dávný sen Luise Valentína a Carmen Enciso. Po 28 letech práce v lokálních vinařstvích spojili to nejlepší z tradiční a moderní Rioji, takže jejich základy jsou nasbíraná kvanta zkušeností, neutichající touha, velká trpělivost, smysl pro detail, respekt k vinicím, láska pro víno a také jejich jména. Vzniklo tak jedinečné butikové vinařství v Rioja Alta – Valenciso. Rozhodli se jít svou vlastní cestou a soustředit téměř celou produkci na jedno víno, Reservu. Jejich odvážný krok se vyplatil a na 22 hektarech tak produkují jedno z nejelegantnějších, stylových a unikátních červených vín z odrůdy Tempranillo. Vinice najdete v oblasti Rioja Alta, zejména v obcích Ollauri, Briones, Haro, Rodezno a Villalba a jsou situovány v nadmořské výšce mezi 480 a 610 metry na jílovito-vápencových půdách, které podporují kyselost a jemnost odrůdy Tempranillo. Od roku 2006 praktikují organické zemědělství, bez použití herbicidů, pesticidů či insekticidů. Při vinifikaci využívají betonové nádrže, které podle nich přispívají k dlouhověkosti vína a zachování jeho svěžesti. Zrání probíhá převážně ve francouzských dubových sudech, přičemž od roku 2011 začali experimentovat i s kavkazským dubem, aby dosáhli modernějšího stylu s méně výrazným vlivem dřeva.
Každý ročník jejich vín je v mezinárodních odborných kruzích tradičně velmi vysoko hodnocen. Jejich velmi limitovaná produkce bílého cuveé White zrajícího právě ve výše zmíněných kavkazských sudech je podle nás jedno z nejlepších bílých vín Rioji vůbec. Ochutnejte, stojí to opravdu za to!
