Claus Preisinger - Kalkundkiesel 2023
Claus Preisinger - Kalkundkiesel 2023 je unikátní přírodní bílé víno z rakouského Burgenlandu, které představuje cuvée odrůd Pinot Blanc (Weissburgunder), Grüner Veltliner a Muskateller. Víno je vyráběno biodynamickým a přirozeným způsobem s minimálními zásahy, bez filtrace, čiření a síření, což se odráží v jeho autentickém a živém charakteru.
Víno má oranžovou barvu s jemným nádechem zlata. V aroma se objevují tóny citronu, kandovaného ovoce, perníkového koření, květinové esence, sušeného ovoce, medu, mandlí, mořské soli a minerálů. Chuť je svěží, mírně krémová, se střední plností, příjemnou kyselinkou a dlouhou komplexní dochutí s jemnou hořkostí minerálů.
Popis produktu není dostupný
Doplňkové parametry
Kategorie: | E-shop |
---|---|
EAN: | 9120035055460 |
Barva vína: | oranžové |
Odrůda: | Cuvée |
Vinařství: | Claus Preisinger |
? Obsah cukru: | Suché |
Země: | Rakousko |
Vinařská oblast: | Burgenland |
Víno vyrobeno v: | Kombinace |
Obsah alkoholu: | 11,5 % |
Ročník: | 2023 |
Objem: | 0,75 l |
Certifikace: | Respekt-BIODYN |
Filozofie výroby: | naturální víno |
Alergen: | Obsahuje siřičitany |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Claus Preisinger
Hvězda rakouského Burgenladnu, jeden z nejznámějších naturálních vinařů Rakouska. Charismatiský Claus ale nenechává nic náhodě a neusíná na vavřínech svých úspěchů a modní vlny naturálních vín. Každým ročníkem posouvá charakter a projev svých vín směrem k jeho ikonickým vzorům z francouzské Jury. Kromě tvrdé práce ve vinicích a ve sklepě zvládá i prezentovat svá vína na akcích po celém světě. I díky tomu je Claus jedním z nejvíce poptávaných vinařů Rakouska ve světě. Dnes vyváží do více než 40 zemí světa a jeho vína najdete v nejlepších michelinkách od Evropy po Asii či Ameriku. Vlajkovou lodí jsou modré odrůdy typické pro tuto teplou vinařskou oblast, především Frankovka ( Blaufrankisch), Zweigel či Pinot Noir. Claus obhospodařuje cca 20 hektarů vinic v desítkách různých mikroklimat a jedinečných terroir.