Le Bertole - Prosecco Valdobbiadene DOCG extra dry

Prosecco DOCG v kategorii Extra dry pro milovníky ovocných chutí a kontrastů. Hrozny odrůdy Glera pocházejí z vyhlášené lokality Valdobbiadene, z výše položených, terasovitých vinic. Sběr hroznů probíhal pouze ručně do malých přepravek, aby nedošlo k jejich poškození. Šetrné lisování celých hroznů, charmat metoda výroby sektu, dosage 17 gramů na litr. Víno překypuje radostí a expresí už ve sklenici, perlení je výrazné, intenzivní, podobně jako čistá, ovocná aromatika vína plná květinových vůní s tóny jablek a hrušek. Chuť vína je bohatá, harmonicky vyvážená, s pikantní kyselinou, hrající úžasnou vyrovnanou hru se zbytkovým cukrem. Víno je vhodné jako aperitiv či k předkrmům, k tepelně upraveným rybám a mořským plodům, či čerstvým sýrům. Nejlépe vynikne v teplotě mezi 8 - 10 stupni.

Dostupnost Skladem (6 ks)
Můžeme doručit do:
16.7.2024
Možnosti doručení
390 Kč
Le Bertole - Prosecco Valdobbiadene DOCG extra dry
bertole extradry
Novinky

Popis produktu není dostupný

Doplňkové parametry

Kategorie: Italská vína
? Obsah cukru: Extra Dry
Druh šumivého vína: Prosecco
Země: Itálie
Vinařská oblast: Valdobbiadene
Zrání vína: Charmat
Obsah alkoholu: 11,5%obj
Vinařství: Le Bertole
Odrůda: Glera
Naturální víno: Ne
Ročník: Neročníkové
Objem: 0,75l
Certifikace: Ne

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Le Bertole - Valdobbiadene, Itálie

Vinařství Le Bertole vzniklo v roce 1997 a jeho zakladatelem není nikdo jiný než Gianfranco Bortolin a jeho žena Vivina, členové jedné z nejznámějších vinařských rodin regionu Vadobbiadene a Cartizze. Rozdíl oproti ostatním vinařským podnikům z regionu Trevisa je především v jasné koncepci výroby Prosecca a to pouze v nejvyšších kvalitativních kategoriích, z hroznů pocházejících pouze z nejlepších vinic regionu Valdobbiadene (resp. Cartizze) a důsledného hlídání celého procesu výroby a kvality produktů přímo zakladatelem vinařství Gianfrancem Bortolin. Vinařství můžeme směle nazvat butikovým, především v kontrastu vůči většině ostatních velkoproducentů Prosecca. I díky tomu se vinasřtví rychle etablovalo na mezinárodní vinařské scéně a často získává váznamná ocenění za svá vína. Dnes patří právem mezi nejuznávanější producenty Prosecca.