Valenciso - Laderas de Cabama 2021
Valenciso - Laderas de Cabama 2021 je červené BIO víno z rodinného vinařství Valenciso, které sídlí v oblasti Rioja Alta ve Španělsku. Fermentace probíhá v betonových nádržích, následně víno zraje 14 měsíců v použitých sudech z francouzského dubu a dalších 10 měsíců v betonových tancích, což napomáhá přirozené stabilizaci. Tento proces minimalizuje vliv nového dřeva a dává vínu výraznější ovocný a terroirový charakter.
Ve vůni dominuje svěží červené ovoce, višně a švestky, doplněné tóny lékořice, cedru, tabáku a jemného koření. V chuti je víno elegantní, plné, krásně strukturované s vláčnými tříslovinami a dlouhou dochutí.
Popis produktu není dostupný
Doplňkové parametry
Kategorie: | Španělská vína |
---|---|
EAN: | 8437007841114 |
Barva vína: | červené |
Odrůda: | Tempranillo |
Vinařství: | Valenciso |
? Obsah cukru: | Suché |
Země: | Španělsko |
Vinařská oblast: | Rioja |
Víno vyrobeno v: | Kombinace |
Obsah alkoholu: | 15 % |
Ročník: | 2021 |
Objem: | 0,75 l |
Filozofie výroby: | tradiční víno |
Alergen: | Obsahuje siřičitany |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Valenciso - Ollauri, Rioja
Vlastní vinařství – to byl dávný sen Luise Valentína a Carmen Enciso. Po 28 letech práce v lokálních vinařstvích spojili to nejlepší z tradiční a moderní Rioji, takže jejich základy jsou nasbíraná kvanta zkušeností, neutichající touha, velká trpělivost, smysl pro detail, respekt k vinicím, láska pro víno a také jejich jména. Vzniklo tak jedinečné butikové vinařství v Rioja Alta – Valenciso. Rozhodli se jít svou vlastní cestou a soustředit téměř celou produkci na jedno víno, Reservu. Jejich odvážný krok se vyplatil a na 22 hektarech tak produkují jedno z nejelegantnějších, stylových a unikátních červených vín z odrůdy Tempranillo. Vinice najdete v oblasti Rioja Alta, zejména v obcích Ollauri, Briones, Haro, Rodezno a Villalba a jsou situovány v nadmořské výšce mezi 480 a 610 metry na jílovito-vápencových půdách, které podporují kyselost a jemnost odrůdy Tempranillo. Od roku 2006 praktikují organické zemědělství, bez použití herbicidů, pesticidů či insekticidů. Při vinifikaci využívají betonové nádrže, které podle nich přispívají k dlouhověkosti vína a zachování jeho svěžesti. Zrání probíhá převážně ve francouzských dubových sudech, přičemž od roku 2011 začali experimentovat i s kavkazským dubem, aby dosáhli modernějšího stylu s méně výrazným vlivem dřeva.
Každý ročník jejich vín je v mezinárodních odborných kruzích tradičně velmi vysoko hodnocen. Jejich velmi limitovaná produkce bílého cuveé White zrajícího právě ve výše zmíněných kavkazských sudech je podle nás jedno z nejlepších bílých vín Rioji vůbec. Ochutnejte, stojí to opravdu za to!